Džepasti sistem opruga


Džepasti sistem opruga tijelu se prilagođava u svim dodirnim točkama. Opruge su međusobno odvojene, svaka je umetnuta u vrečicu od tekstilnih vlakana i djeluje nezavisno. Na pritisak tijela reagiraju samo opterečene opruge, a ostale miruju. Džepasti sistem opruga tijelo podupire po cjelokupnoj dužini i širini i omogučava kralježnici zadržavanje u pravilnom položaju, stoga se mišići opuštaju, a san je miran uz manje pokreta.

Madraci Jogi Nirvana

Džepićasta jezgra ovog madraca visoka 40 cm u pet zona pruža izuzetnu potporu i prilagođavanje tijelu. Pojedina opruga ima promjer 2,5 cm, a na kvadratni metar ima 1.000 opruga. Izuzetno mali promjer opruge omogućava maksimalno prilagođavanje ležaja tijelu, umanjuje pritisak ležaja na dodirne točke tijela te ravnomjerno raspoređuju pritisak ležaja na tijelo. Zbog izuzetno velikog broja opruga okretanje partnera uopće ne osjetite. Pojas poliuretanske pjene oko jezgre učvršćuje ležaj na rubu. Traka od 3D-tkanine omogućava strujanje zraka i spriječava nastanak kondenzata u ležištu. Presvlaka od tkanine X-static izuzetno je ugodna na dodir, provodi 99% statičkog elektriciteta našeg tijela, a ioni srebra sprečavaju razvoj mikroorganizama i preuzimanje mirisa.

Madrac Jogi Perla

Presvlaka ovog madraca izrađena je od poliesterske tkanine Mirawave, čija vlakna sadrže posebne bio-keramičke čestice. Te čestice nazvane Ilit emitiraju infracrvene zrake jednake valne dužine kao naše tijelo i tako jačaju naš imunološki sistem. Tkanina uništava opasne bakterije, osigurava UV- zaštitu i djeluje kao regulator topline. Tkanina je prošivena sintetičkom vatom i periva na 40°C.
U unutrašnjosti je džepičasta žičana jezgra u pet zona, na koje je položen sloj filca i pjene s pamćenjem. Pjena s pamćenjem je meka inteligentna pjena, koja u najvećoj mogućoj mjeri umanjuje povratni pritisak površine ležišta. Kralježnica ostaje u pravilnom položaju i fiziološki je izravnana i kad spavamo na boku.  Na raspolaganju su mekša i tvrđa inačica. Visina madraca u središtu - 25 cm

Madrac Jogi Talasso

Sistem sastavljanja opruga u džepićima Hi∙Low omogućava različite mogućnosti kombiniranja viših i nižih opruga. Sistem šahovnice, koji se koristi u Talassu, kombinacija je opruga visine 15 cm i 13 cm. Omogućava aktivno prilagođavanje tijelu, jer opruge reagiraju na minimalni pomak. Razlika u visini stvara udobnost i prozračnost, a središnji dio odgovarajuću potporu.Na jezgru od 5 zona položen je 4,5 centimetra debeli sloj Memory biopjene. Približno 15% sirovina za memory pjenu dobiveno je od prirodno obnovljivih izvora, ali svojstva pjene unatoč tome ostaju ista. Memory pjena u najvećoj mogućoj mjeri umanjuje povratni pritisak površine za ležanje na tijelo. Kralježnica ostaje u pravilnom položaju i fiziološki je izravnana i dok spavamo na boku. Ležaj je oblikovan tako da imamo osjećaj spavanja na vodi. Tkanina je mješavina viskoze (33%), pamuka (9%) i poliestera (58%), izuzetno je ugodna na dodir i protubakterijski zaštićena pomoću zaštite Silver+ na bazi iona srebra. Tkanina je prošivena sintetičkom vatom.
Visina madraca u središtu - 27 cm

Madrac Jogi Amaca

Jezgra u pet zona SoftTouch osigurava posebnu kombinaciju reagiranja, udobnosti i potpore. Zbog posebne geometrije opruge ležaj je na prvi dodir izuzetno mekan, a kada se po ležaju rasporedi težina, postane tvrđi i pruža odgovarajuću potporu. Gornji i donji dio opruge, gdje su navoji gušći, vodi brigu o udobnosti, a središnji dio pruža potporu. Jezgra je dodatno učvršćena filcom. Na njoj se nalazi sloj od 3,5 centimetra clima lateksa, koji je perforiran i profiliran u 5 zona. Clima lateks je zbog otvorene strukture stanica prozračniji od klasičnog. Profiliranost povećava mogućnost strujanja zraka u ležaju. Ležaj je oblikovan tako da stvara osjećaj spavanja na visećoj mreži. 3D-tkanina izrađena je od poliestera i izuzetno je prozračna. Prošivena je sintetičkom vatom.
Visina madraca u središtu - 23 cm

Madrac Jogi Oaza

Presvlaka madraca Oaza je od tkanine Lyocell Vital izrađene od viskoze i kapoka, prošivene slojem pamučnih vlakana i periva na 40°C. Lyocell je viskozno vlakno od celuloze drveta, a kapok je južnoameričko drvo čija se vlakna odlikuju po lakoći, elastičnosti i postojanosti. Na opip tkanina je poput svile, a vlakna kapoka su prirodni antialergik te ne privlače prašinu i grinje. Tkanina je prozračna, jer ima posebnu strukturu sastavljenu od nanofibrila i vrlo je prikladna za ljude s osjetljivom kožom. U unutrašnjosti je džepičasta žičana jezgra u pet zona, na koju je položen sloj lateksa. Na raspolaganju su mekša i tvrđa inačica.
Visina madraca u središtu - 22 cm

Madrac Jogi Dinamic

Madrac Jogi Dinamic ima džepićastu jezgru u 5 zona koja pruža izuzetnu potporu i prilagođavanje tijelu. Džepićasta žičana jezgra kod standardne je inačice napravljena od 1,8 i 2,0 mm debele žice, a kod tvrđe inačice od 1,9 i 2,1 mm debele žice. Jezgra je dodatno učvršćena filcom. Na nju je položen 2,5 centimetra debeli sloj poliuretanske pjene za udobnost. Tkanina je od pamuka (31 %) i poliestera (69 %) i ima dodanu protubakterijsku zaštitu Actigard™. Na zimskoj strani je prošivena mješavinom vune, a na ljetnoj sintetičkom vatom.
Visina madraca u središtu - 22 cm

Madrac Jogi Fit

Džepićasta žičana jezgra ovog madraca napravljena je od 1,8 mm debele žice, a pruža izuzetnu potporu i prilagođavanje tijelu. Jezgra je dodatno učvršćena slojem filca na kojeg je položen 2,5 centimetra debeli sloj poliuretanske pjene za udobnost. Tkanina je od pamuka (31%) i poliestera (69%) i ima dodanu protubakterijsku zaštitu Actigard™. Na zimskoj strani je prošivena mješavinom vune,  a na ljetnoj sintetičkom vatom.
Visina madraca u središtu - 22 cm

Madrac Jogi Naomi

Džepićasta jezgra pruža izuzetnu potporu i prilagođavanje tijelu i namijenjena je ljudima s tjelesnom težinom do 60 kg Džepićasta žičana jezgra nema zone i napravljena je od 1,6 mm debele žice. Jezgra je dodatno učvršćena slojem filca na kojeg je položen 2,5 centimetra debeli sloj poliuretanske pjene za udobnost. Tkanina je od viskoze (27%) i poliestera (73%) i ima dodanu protubakterijsku zaštitu Actigard™. Prošivena je sintetičkom vatom.
Visina madraca u središtu - 22 cm

Madrac Jogi Sumo

Džepićasta jezgra ovog madraca pruža izuzetnu potporu i prilagođavanje tijelu i namijenjena je ljudima s znatno povećanom težinom. Džepićasta žičana jezgra nema zone i napravljena je od 2,1 mm debele žice. Jezgra je dodatno učvršćena slojem filca na kojeg je položen 2,5 centimetra debeli sloj poliuretanske pjene za udobnost. Posebna pozornost  treba se posvetiti podlozi, jer i ona mora biti prilagođena većoj težini. Tkanina je od pamuka (31%) i poliestera (69%) i ima dodanu protubakterijsku zaštitu Actigard™. Na zimskoj strani je prošivena mješavinom vune, a na ljetnoj sintetičkom vatom.
Visina madraca u središtu - 22 cm

TEXTOR d.o.o.

Kopilica 62, 21000 Split - HR

Telefon: ++385 (0)21 342 708
Fax: ++385 (0)21 342 708
E-mail: textor@st.t-com.hr

OIB: 07584985989
IBAN: HR2723400091110179002

Spojimo se!

Upišite se na naš newsletter

... i primajte najsviježe novosti i akcije na Textor-ov asortiman !